Jdi na obsah Jdi na menu
 


INFORMACE PREZIDIA K AKTUÁLNÍ SITUACI

3. 4. 2020

Vážení přátelé, členové svazu,


Jak jsme vás již informovali v minulém sdělení ze 23.3.2020, současná pandemie koronaviru mimořádným způsobem zasáhla do naší zájmové činnosti.

V současné době jsou v platnosti opatření schválená vládou, která přímo dopadají na naši činnost:

❖ Až do odvolání jsou zakázány divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé.

❖ Je zakázán volný pohyb osob na území ČR s výjimkou cest do zaměstnání a cest nezbytných pro zajištění základních životních potřeb.

❖ Na veřejně dostupných místech je zakázáno shromažďování více jako dvou osob.

❖ Platí zákaz pro občany České republiky vycestovat z České republiky s výjimkou osob, kterým byla udělena výjimka. Tato opatření by měla být na návrh vlády poslaneckou sněmovnou prodloužena o dalších 30 dní, tj. do 11.5.2020
 
Na základě současné situace prezídium svazu upozorňuje všechny organizační složky svazu, že je tedy zakázáno:

- Pořádání schůzí a jiných společných akcí s osobní účastí členů. 

- Pořádání společných nácviků a závodů holubů.

- Pořádání výstav.

Prezídium svazu ukládá všem funkcionářům Zemských spolků, OS, MS a ZO respektovat nařízení vlády a poslanecké sněmovny ČR a upravit činnost organizačních složek svazu v souladu s těmito nařízeními.  V souladu s dalším vývojem opatření v České republice vás budeme neprodleně informovat o možnostech spolkové činnosti svazu.
 
Přeji nám všem hlavně zdraví 

V Brně 2.4.2020
 
Ing. Jaroslav Novotný prezident svazu